Умът обхваща познавателните и аналитични способности на човека. Теориите за неговото функциониране са наистина многобройни.

...
Умът обхваща познавателните и аналитични способности на човека. Теориите за неговото функциониране са наистина многобройни.
Коментари Харесай

Има три вида човешки ум, какъв е вашият

Умът обхваща познавателните и аналитични способности на индивида. Теориите за неговото действие са в действителност многочислени. Някои го преглеждат като аспект на душата – едновременно божествен и безсмъртен, свързващ човешкото мислене със самия неизменим принцип на реда на космоса.

Други одобряват, че страстите, като любов, омраза, страх, радост, имат по-примитивен или индивидуален темперамент и би трябвало да се преглеждат като разнообразни от мозъка самичък по себе си. 

Има откриватели, които считат, че другите рационални и прочувствени положения не могат да бъдат разграничени и имат обща природа и генезис - по тази причина всички те би трябвало да се преглеждат дружно като част от едно цяло, което назоваваме разум.



И въпреки всичко, редица проучвания дефинират три вида мозъци. Към кой от тях се отнася вашият?

Променлив разум

Според психолозите, преимуществата на хората с подобен вид разум са, че те оцеляват по-лесно в изменящата се околна среда, написа Obekti. Липсата на емоционалност и мъчителна обвързаност към хора и предмети ги прави по-силни и по-малко уязвими. Те рядко преследват далечни фантазии, в множеството случаи са реалисти и това им икономисва разочарования. 

Отличителни характерности на изменчивия разум:

- Креативност, възторг и ангажираност липсват.
- Очакванията, стремежите и концепциите на личността са копирани от други хора, а не подбудени от личните правила и полезности.
- Няма открити позиции, мнението постоянно се мени съгласно обстановката.
- Фокус на личността е реализиране на надзор върху всичко.
- Наблюдава се податливост към еднократна приложимост, т.е. през днешния ден може да бъде демонстриран интерес към нещо, който интерес елементарно на идващия ден се трансферира в друга посока.

Твърд разум

Според психолозите, хората с подобен вид разум са безспорни водачи. Те могат да подчинят всекиго на волята си и изпитват задоволство от ежедневните си действия, даже работа, повече в сравнение с всеки различен. Те са непрекъснати и кардинални.

Отличителни характерности на твърдия разум:

- Склонни са към ясна опозиция, в случай че опитате да измененията тяхното държание, убеждения или мнение.
- Категорични в своите възгледи, даже да бъркат.
- Имат стеснен набор от реакции и държание.
- Притежават ниско равнище на акомодация към околната среда.
- Всичко, което е друго от тях, е недопустимо.
- Живеят по-скоро в предишното и го намират за по-добро от сегашното.



Гъвкав разум

Предимствата на хората с еластичен разум се крият във обстоятелството, че сполучливо съчетават всички процеси, подходи и тактики, с цел да реализират триумф в всекидневието си. Благодарение на уменията си, те се приспособяват добре към комплицираната среда, в която живеем. Любопитни и продуктивни са, умеят да се вслушва в сетивата си. Благодарение на това те се радват на по-добро качество на живот.

Отличителни характерности на гъвкавия разум:

- Хората с еластичен разум са любопитни, ползват възприятие за комизъм, творчество и обичат да пробват нови неща.
- Те имат доста ясни полезности и лично мнение, само че в същото време са в положение да одобряват и нови гледни точки.
- Междуличностните им връзки са приемливи, тъй като имат умеене за слагане на граници и тъй като интерпретират вярно понятията за другарство, обич и връзки.
- Живеят в мир със себе си. Те са способни да демонстрират съчувствие, съпричастност, амнистия и почитание.
- Контролират сполучливо напрежението и тревогата.  
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР